Polsk film vinder hovedpris i Krakow

  7e8559ecfc8fec7df79f3488599906ec

  Marcin Kryszalowicz vandt i år Krakow Filmpris for sin historiske thriller Menneskejagt. PR-foto.


  KRAKOW: Den polske film Menneskejagt har vundet hovedprisen på filmfestivalen Off Plus Camera, der sluttede søndag i Krakow.


  Menneskejagt var eneste polske film, der havde kvalificeret sig til hovedkonkurrencen ved filmfestivalen Off Plus Camera i Krakow, men det forhindrede ikke Marcin Kryszalowicz’s thriller i at tage hovedprisen (inkl. 100.000 amerikanske dollars) som første polske film nogensinde.

  Menneskejagt vandt foran elleve konkurrerende film fra hele verden.

  Historisk thriller

  Menneskejagt finder sted under Anden Verdenskrig og handler om en polsk partisan, der både kæmper med tyskerne og polske landsforrædere. Filmens hovedpersoner står over for svære moralske valg, og ingen af dem forbliver uskyldige.

  Autentisk præg

  Marcin Kryszalowicz’s film er inspireret af en virkelig historie, instruktørens far var nemlig involveret i illegal modstandsbevægelse under Anden Verdenskrig og skjulte sig i skoven, ligesom filmens hovedperson gør.

  Andre priser

  Udover hovedprisen blev der også uddelt en publikumspris til filmen A late Quarter af Yaron Zilberman, og FIPRESCI’s (forbundet af internationale filmkritikere) pris gik til Ombline af den franske instruktør Stephane Cases.