Polsk flyselskabs første flyvning fra Billund

Nødsignal det_nationale_polske_luftfartsselskab_lot_skal_privatiseres
Et LOT-fly, der har udsendt nødsignal i luftrummet over Bornholm, undersøges nu af politiet i København Lufthavn. Arkivfoto.

Det nationale polske flyselskab LOT (Polish Airlines) flyver nu dagligt fra Warszawa til Billund Lufthavn. Arkivfoto.


KØBENHAVN: Det statsejede polske flyselskab LOT flyver nu hver dag fra Jylland til den polske hovedstad. Det første fly til Warszawa er sendt afsted.


Mandag morgen landede det første LOT-fly i Billund Lufthavn, og i formiddag er flyet returneret til Polen. Det blev samtidig markeringen på, at man nu kan flyve direkte hver dag mellem Warszawa og Billund.

Dagsbesøg

– Afgangene på LOT´s nye rute er tilpasset, så det giver forretningspassagererne mulighed for et dagsbesøg i den polske hovedstad eller hos de vestdanske virksomheder og samtidig giver flytiderne optimal forbindelse til LOT´s 100 destinationers store netværk fra hubbet i Warszawa, siger den nytiltrådte direktør i Billund Lufthavn, Jan Hessellund til Check-In.

LEGOLAND som magnet

I forbindelse med åbningen har LOT og LEGOLAND indgået et samarbejde, der betyder at polske børn i alle aldre, kan købe fordelagtig adgang til LEGOLAND når de bestiller flybillet. LOT satser på LEGOLAND, og har indledt en massiv markedsføring, for at få polakker til at flyve med dem til LEGOLAND. Det kan man blandt andet læse mere om i LOT flymagasinet sommeren over.

Tre år med Polen

Den første rute til Polen blev etableret for tre år siden med en direkte forbindelse til Gdansk med lavprisselskabet Wizz Air. Siden er der åbnet lavprisruter til Warszawa og Poznan, som er Polens femte største by. Med LOT’s indtog i Billund er det nu muligt at opnå daglige forbindelser til de største polske lufthavne via Warszawa.