Polsk general: Det er nu Ukraine skal slå til

Tidligere hærchef Waldemar Skrzypczak, polsk general, anbefaler Ukraine at gå til angreb på Rusland, mens den russiske hær er lammet. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polsk general og tidligere hærchef er ikke i tvivl: Ukraine skal slå til mod Rusland nu, når de russiske styrker er lammet.


Polsk general: Jeg er ikke i tvivl, siger general Waldemar Skrzypczak, der er tidligere chef for de polske styrker på land om et ukrainske angreb på Rusland nu, skriver wp.pl. Udtalelsen kommer efter, at et internt oprør i den russiske hær blev udløst natten til lørdag af chefen for Wagner-gruppen. Striden mellem det russiske forsvarsministerium og gruppen er blevet til en åben væbnet konflikt.

Ruslands diktator Vladimir Putin kalder gruppen for forrædere, og forsikre befolkningen om at Rusland bliver forsvaret. Og det er den situation, som Ukraine skal udnytte, mener Waldemar Skrzypczak, polsk general og tidligere chef for de væbnede landstyrker.

Polsk general til Ukraine: Slå til nu.

– Det er nu de skal slå til, den russiske hær er helt forvirret, siger general Waldemar Skrzypczak, general for den polske hær. Han mener at ukrainerne skal slå til nord og syd for Bakhmut i retning mod Lugansk.

Krisemøde i Polen

Allerede lørdag morgen havde den polske præsident Andrzej Duda indkaldte en lang række politi og militære enheder. Fremkaldt af det interne oprør i Rusland.

(Fortsættes under)

– De russiske chefer ved ikke, hvad der sker, de er overraskede over situationen. De støtter ikke forsvarsminister Sergei Shoigu. Hvis ukrainerne formår at slå hurtigt til nu, garanterer jeg for, at de får succes. Den russiske hær vil nemlig ikke kæmpe imod. Der kan også ske det, at den russiske hær forlader sine stillinger, og at man gennem forhandling kan give dem en dag, til at trække sig tilbage.

Og når Wagner-gruppen har forladt fronten, så vil andre i solidaritet med dem, holde op med at kæmpe. Og med at tro på, at krigen er berettiget på nogen måde, siger generalen.

– Alt kan ske, siger general Waldemar Skrzypczak til wp.pl.

LINK: Mere om Waldemar Skrzypczak, polsk general

Kan være en fælde

En anden polsk militærmand advarer mod at drage forhastede beslutning. Det vil jeg ikke anbefale ukrainerne, for det kan være en slags dækaktion, der skal provokere ukrainerne til at bruge deres reserver, siger oberstløjtnant Maciej Korowaj. Med det bliver afvist af general Waldemar Skrzypczak.

– Jeg tror ikke, det er iscenesat. Allerede i nat kunne vi se kampvogne i gaderne i Rostov, og at det er dårligt tegn for Rusland, men godt for os naturligvis, siger Waldemar Skrzypczak, polsk general.

 

Generał Waldemar Skrzypczak: Dlaczego kontrofensywa jest powolna? Gdzie powinni uderzyć Ukraińcy?