Polsk instruktør viser sin film på festival i København

  Jerzy_Stuhr_polsk_skuespiller_og_film_instruktør

  Den berømte polske skuespiller og filminstruktør, Jerzy Stuhr, kommer til København i næste uge og præsenterer sin film: Borgeren, i Cinematektet. Foto: Culture.pl.


  KØBENHAVN: Den polske filminstruktør og skuespiller Jerzy Stuhr viser sin film Borgeren i Cinemateket i København i efterårsferien.


  Den polske film Borgeren (Obywatel) vises på Cinemateket i København den sidste lørdag i efterårsferien. Borgeren havde premiere på Gdynias Filmfestival for et år siden, hvor den modtog Juryens Specialpris.

  Instruktør fortæller

  Jerzy Stuhr, der har instrueret og som selv spiller hovedrollen filmen, er med i Cinemateket for at præsentere sin film. Stuhr lægger ikke skjul på, at filmens hovedperson er inspireret af hans eget liv og hans egne oplevelser som skuespiller i Polen gennem en menneskealder.

  – og debaterer

  Jerzy Stuhr præsenterer filmen før fremvisningen, og han bliver efter filmen og taler med publikum. I samme forbindelse byder den polske ambassade på et glas vin efter filmen.

  Rejse gennem tid

  Filmen Borgeren tager publikum på en rejse tilbage gennem en menneskealders polsk historie set i flash backs fra hovedpersonens hospitalsseng, og beskriver i en humoristisk, men også kritisk tone, en polsk borgers liv fra Stalin-tidens Polen og frem til i dag.