Polsk jazz-musiker giver koncert i København

polsk_jazz_koebenhavn_dr

Artur Dutkiewicz, der er en af Polens største jazz-pianister og komponist, besøger København og DR i den kommende uge. Foto: Onur Acimaz


KØBENHAVN: Den polske jazz-pianist Artur Dutkiewicz giver torsdag koncert i DR Koncerthuset i anledning af den polske grundlovsdag 3. maj.


DR Koncerthuset slår torsdag aften dørene op for en koncert med den polske jazz-pianist og komponist Artur Dutkiewicz.

Jazz-pianist og komponist

Artur Dutkiewicz er en af Polens største jazz-pianister og komponist. Han er uddannet fra Katowice Musikakademi i Polen, hvor han opnåede et diplom med udmærkelse. Dutkiewicz kom i finalen ved Thelonious Monk Competition i Washington, og han er den første polske musiker, der har givet solooptræden på MIDEM i Cannes.

Ambassadør for polsk jazz

Dutkiewicz er en af de polske jazz-musikere, der har givet flest koncerter i udlandet de seneste år, hvor han har spillet i over 50 lande, bl.a. i USA, Kina og Australien. Han har derfor fået tilnavnet ’Ambassadør for polsk jazz’.

35.000 i Berlin

Artur Dutkiewicz optrådte i 2011 på Berlins Olympiske Stadion under World Culture Festival, hvor han havde han arrangeret et stykke musik for 30 klaverer, som han spillede sammen med en gruppe pianister fra hele verden. Koncerten, der blev hørt af 35.000 tilskuere, skulle vise respekt for forskellige kulturer og sende et budskab om fred til verden.

Jazz inspireret af polsk folkemusik

Den polske pianist vil under koncerten i København spille sine egne jazzmazurkaer fra soloalbummet Mazukas, der er inspireret af F. Chopin, K. Szymanowski, B. Bartok og polsk folkemusik.

Fejring af polsk grundlovsdag

Koncerten, der spilles torsdag er organiseret af Polens ambassade i København i anledning af fejringen af Polens første grundlov, der blev vedtaget 3. maj 1791.

LÆS MERE
Eksternt link: DR Koncerthuset