Polsk jazz musiker vandt grammy i Los Angeles

Jazz_musiker_Wlodek_Pawlik_fra_Polen_vandt_en_grammy_3

Wlodek Pawlak er oprindelig uddannet som klassisk pianist fra Frederyk Chopin Akademiet i Warszawa, men har siden skrevet både jazz musik og sound tracks til en lang række film. Foto: Miroslaw Janus.


LOS ANGELES: En polsk musiker var blandt vinderne, da musikkens svar på Oscar statuetten blev uddelt for 56. gang denne weekend.


Den polske jazz pianist Wlodek Pawlik blev denne weekend den første polske musiker nogen sinde til at vinde en grammy. Han vandt prisen for det bedste album for store jazz orkestre.

Album fra 2012

Wlodek Pawlik fik grammy statuetten for sit Album fra 2012 Night in Calesia, som han skrev på bestilling fra Kalisz symfoniorkester i anledning af byen Kalisz 850-års jubilæum i 2010.

Musikken blev uropført i Kalisz i 2010, men blev senere udgivet som album i 2012 med den amerikanske jazz musiker Randy Brecker på trompet. Albummet udkom samtidig i Polen og USA og blev flot modtaget af både kritikerne og køberne.

Kendt for film musik

Wlodek Pawlik er uddannet fra Frederyk Chopin Akademiet i Warszawa og Hamburg musikhøjskole i Tyskland, og han har udgivet mere end 24 albums med sin musik.

Pawlik er især kendt for at have komponeret sound tracks til en række film som Peter Greenaways Nattevagten (2007) fra om maleren Rembrandt, og de polske film Tid til at dø (2007) af Dorota Kedierzawska og Mystification(2010) af Jacek koprowicz om den polske filosof Witkacy.