Polsk komponist bag nyt europæisk musikcenter

luslawice_wizualizacja_highres

Krzysztof Pendereckis Europæiske Musikcenter åbner i dag i Luslawice i det sydlige Polen. Musikcentret skal støtte og udvikle unge musiktalenter. Animation: Europejskie Centrum Muzyki Krzysztofa Pendereckiego.


LUSLAWICE: Den polske komponist og dirigent Krzysztof Penderecki er manden bag et nyt europæisk musikcenter for unge musikalske talenter, der åbner i dag tirsdag i Polen.


Den verdenskendte polske komponist og dirigent Krzysztof Penderecki er stifteren af et nyt europæisk musikcentret, der har til formål at støtte og udvikle unge talentfulde europæiske musikere. Krzysztof Penderecki Europæisk Musikcenter bliver indviet i dag, tirsdag, med koncerter af internationale stjerner.

Mødested

Det nye musikcenter skal fungere som mødested for unge musikalske talenter; og prominente internationale professorer, der vil hjælpe deres elever med at forfine deres kundskaber, vil bidrage. Unge musikere vil også få en stor viden om stilarter i musik og om strukturen og betydningen af musikalske mesterværker.

Verdens topmusikere

– Jeg kender mange fremtrædende musikere, der har lyst til at komme for at undervise. Vi har mange ideer til, hvordan centret skal fungere. Mange internationale har set vores nye center, og de vil alle sammen komme og bidrage, siger Krzysztof Penderecki til det polske nyhedsbureau PAP.

Internationale stjerner

Under åbningskoncerten vil man kunne høre den verdensberømte tyske violinist Anne-Sophie Mutter sammen med oktetten Mutter’s Virtuosi og Apollon Musagete Quartett. Polens kulturminister Bogdan Zdrojewski vil også deltage i koncerten og åbningsceremonien.

Moderne center

Krzysztof Penderecki Europæisk Musikcenter er en moderne, multifunktionel bygning med en koncertsal med plads til 650 mennesker. Centret er blevet bygget på 16 måneder, og har kostet 65 millioner zloty, de 50 millioner kommer fra EU.

LÆS MERE
Eksternt link: Krzysztof Pendereckis Europæiske Musikcenters hjemmeside