Polsk kvinde har født femlinger – troede der var fire

Femlinger
En polsk kvinde fra Poznan, der var 29 uger henne i sin graviditet, fødte femlinger tirsdag. Fire piger og en dreng. Her ses den ene af dem på hospitalet. Alle har det godt, meddeler hospitalet. Foto: Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny.

POZNAN: En polsk kvinde har født femlinger; fire piger og en dreng. Alle seks har det godt, oplyser hospitalet.


En polsk kvinde har født femlinger. Det sker meget sjældent. Der er ingen præcise tal for hvor ofte det sker at der fødes fem børn på en gang, men når det gælder firlinger, sker det kun i en ud af 55 millioner graviditeter.

Ventede firlinger

Familien havde da også ventet, at de ville få fire børn. Ud fra scanninger og samtaler på hospitalet, fik de at vide at der var firlinger i ventet. Men der var ekstra bonus. Da fødslen var overstået, var der kommet fem børn ud af moderens mave.

LÆS OGSÅ: Polak føder seks børn

Fik femlinger

Kvinden var 29 uger henne i graviditeten, da hun tirsdag fik sine femlinger. De fem børn er fire piger og en dreng. De fem har allerede fået navnene; Anastazja (680 gram), Klara (845 gram), Laura (980 gram), Wiktoria (1.120 gram) og Maksymilian (1.240 gram).

De har det godt alle sammen, også moderen, selv om de alleer under streng lægekontrol de næste uger, oplyser hospitalet.

EKSTERNT LINK: Film-klip med femlinger (polsk)

flere_fødsler_i_polen_barn_børn_i_gdansk_polen_polennu
Flere børn i Polen. Mere nyt om familieplanlægning på polsk? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Du kan vælge mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og mange andre anerkendte og sikre betalingsformer.