Polsk landshold må ikke træne på stadion i Rusland

Landshold klar til EURO 2020
Humøret er højt i den polske landsholdslejr. Mandag spiller Polens landshold den første kamp mod Slovakiet i Rusland. Men de polske spillere kommer ikke til at varme op på stadion inden kampen. Foto: PZPR.

SOPOT: Polens fodbold landshold skal spille sin første EM-kamp i Rusland mandag. Men de får ikke adgang til stadion før kampen.


Polens landshold er i Sopot ved Gdansk. De er i fuld gang med forberedelserne til EURO 2020, Europa mesterskaberne i fodbold, der skulle have været gennemført sidste år.

Mandag skal verdens bedste fodboldspiller Robert Lewandowski og hans holdkammerater møde Slovakiet i den første kampe ved EURO 2020 (2021). Kampen skal spilles i Sankt Petersborg i Rusland.

Landshold ikke på græs først

Men polakkerne får ikke lov at afprøve græsset på Gazprom Arenaen inden den vigtige kamp. Det fortæller landsholdets talsmand Jakub Kwiatkowski fra træningslejren i Sopot.

Det er ellers en tradition, at et landshold der deltager i et mesterskab, får adgang til banen dagen før opgøret. Men det vil ikke ske denne gang. Arenaen er normalt hjemmebane for russiske Zenit.

– Der er nogle ændringer i programmet, ting der vil være anderledes. Dagen før kampen har holdet altid ret til at træne på det stadion, hvor kampen skal spilles den næste dag. Desværre har banen været meget brugt, og UEFA accepterede ikke at vi kommer der før kampen, siger Jakub Kwiatkowski til Radio Zet.

Det russiske energiselskab Gazprom, der står bag Nordstream II gasledningen, er hovedsponsor for EURO 2020.

Robert Lewandowski og hans holdkammerater flyver fra Lech Walesa Gdansk Airport søndag klokken 13.45 til Sankt Petersborg.

14/6: Slovakiet – Polen, Skt. Petersborg, Rusland
19/6: Spanien – Polen, Sevilla, Spanien
23/6: Sverige – Polen, Skt. Petersborg, Rusland

LINK: Se hele programmet for EM 2021

Flere fodbold nyheder fra Polen på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.