Polsk luftrum krænket: Specialstyrker aktiveret

Polsk luftrum krænket, og specialstyrker er sat ind. Et flyvende objekt er set i nærheden af byen Zamość i det østlige Polen, og tæt på grænsen til Ukraine. Arkivfoto

ZAMOSC: Specialstyrker i beredskab og hastemøder efter at polsk luftrum fredag er blevet krænket af uidentificeret genstand.


Polsk luftrum er blevet krænket, og Polen har sat specialstyrkerne i højt beredskab.

– En uidentificeret flyvende genstand kom ind i polsk luftrum fra grænsen til Ukraine, oplyser den polske hærledelse fredag. Episoden fandt sted samtidig med Ruslands massive angreb med missiler mod flere ukrainske byer, herunder også Lviv der er tæt på grænsen til Polen.

I henhold til de gældende procedurer har den operative chef aktiveret de stående styrker og militære enheder, hedder det i en redegørelse fra Forsvarskommandoen.

Luftrum krænket

Oberstløjtnant Jacek Goryszewski siger til TVN24, at luftforsvarets kampberedskab er blevet øget. Han vil ikke oplyse, hvor hændelsen præcist fandt sted. Han siger dog, at det det flyvende objekt blev observeret i Zamość-området. Her er der en eftersøgning sat i gang, oplyser politiet der heller ikke vil fortælle flere detaljer.

En ejer af en frugtplantage så det flyvende objekt, og fortalte det var en sort genstand, 1 – 2 meter lang, og at den fløj i lav højde. Der kan ud fra den beskrivelse være tale om en drone. Det kan dog ikke bekræftes.

Hæren oplyser, at man fulgte den flyvende genstand på radar, men at signalet forsvandt i polsk luftrum.

– Statens tjenester handlede straks, siger forsvarsminister Władysław Kosiniak-Kamysz. Han har talt med præsident Andrzej Duda og statsminister Donald Tusk om sagen. Der er indkaldt til hastemøde.