Polsk militært fly-show gæster Danmark på søndag

  Polsk_militær_laver_fly_opvisning_i_Danmark

  Den polske fly-enhed De Rød-Hvide Gnister er berømte for deres luftakrobatik langt ud over Polens grænser. Foto: Flyvevåbnet.


  KARUP: Polsk luftakrobatik i verdensklasse kan opleves i Danmark, når flyvevåbnet søndag slår dørene op for besøgende i Karup.


  Polsk luftvåben er berømte for deres luftakrobatik i verdensklasse, der udføres af luftenheden fra Deblin med navnet De Rød-Hvide Gnister (Bialo-Czerwone Iskry).

  De polske luftakrobater kan søndag opleves i Danmark, hvor flyvevåbnet slår dørene op for offentligheden på flyvestation Karup.

  Siden 1969

  Det polske hold kan føre traditionen tilbage til 1969, hvor enheden blev oprettet med fire flyvemaskiner. Efter 1991 blev flybasen udvidet til ni maskiner, der blev udstyret med det mest moderne og avancerede udstyr.

  Flyveshow åbent for alle

  Det er det danske flyvevåben, der er vært for flyveshowet i Karup, der foruden den polske luftakrobatik byder på et flyveshow af det britiske opvisningshold Red Arrows fra Royal Air Force.

  Flyvevåbnet åbner dørene på en af landets flyvestationer hvert andet år og plejer at få omkring 100.000 besøgende.

  Kampfly-kandidater kommer

  I år er det også muligt at komme helt tæt på de kampfly, der konkurrerer om at afløse de aldrende danske F-16 kampfly.

  Både F-18 Superhornet fra Boeing og Eurofighter fra Cassadian viser, hvad de kan i luften og svenske SAAB laver opvisning med en JAS Gripen, der i en opdateret udgave, Gripen NG, også kan ende med dansk flag på halen.

  Lockheed Martin sender ikke sit fly i luften, men stiller med en naturtro model af deres F-35 Joint Strike Fighter. Alle fabrikker har ligeledes en stand på jorden, og er klar til at svare på spørgsmål om hver deres maskine.