Polsk minister besøger København i dag

  Ilona_Antoniszyn-Klik

  Polens viceøkonominister, Ilona Antoniszyn-Klik, kommer til København i dag for at tale på dansk-polsk erhvervskonference. Foto: mg.gov.pl


  KØBENHAVN: Den polske viceøkonomiminister, Ilona Antoniszyn, deltager i dag i en dansk-polsk konference, sammen med bl.a. regionsborgmesteren i Vestpommern Olgierd Geblewicz.


  Polens viceøkonominister, Ilona Antoniszyn-Klik, kommer i dag til Danmark for at tale på en dansk-polsk erhvervskonference om handelsrelationer mellem Polen og Danmark.

  Ambassadør og minister

  Polens ambassadør i Danmark, Rafal Wisniewski, indleder konferencen i Hellerup, og vil efter den officielle åbning overlade mikrofonen til den polske viceøkonominister Ilona Antoniszyn-Klik.

  Fare for protektionisme

  Ministeren vil holde tale under overskriften: ”Vigtigheden af vækst gennem international handel, og den stigende fare for national protektionisme, som er den forkerte medicin mod krisen”.

  Største ”danske” region

  Region Vestpommern, som bl.a. omfatter Szczecin, Kolobrzeg, Swinoujscie, Koszalin, er også repræsenteret på højeste niveau på konferencen i dag. Området er det største for danske investeringer i Polen.

  Olgierd Geblewicz, der siden 2010 har været regionsformand (Marshall) i Vestpommern, taler på konferencen om den regionale erhvervsudvikling i Polen.

  LÆS MERE
  polennu.dk: Investeringer i Vestpommern

  Hvorfor vækst i Polen?

  Polen er et af de eneste lande i EU, der fortsat har vækst, og alle prognoser forudser at det fortsætter. Polens handelsambassadør i Danmark, Jacek Wojcikowski, vil på konferencen redegør for baggrunden for den polske økonomis succes og fortsatte vækst, og han vil forsøge at kigge i glaskuglen, for at forudse hvordan væksten vil forme sig i Polen fremover.

  Dansk-polske cases

  Konferencen følges op af en række indlæg med cases om danske virksomheders erfaringer i Polen, hvor blandet andet Nordea og Netto vil berette om deres erfaringer. Netto er kåret som Polens bedste detailhandelskæde.

  Konferencen afsluttes med en reception i aften på Polens ambassade, hvor den polske ambassadør i Danmark, Rafal Wisniewski, er vært for de dansk-polske forretningsfolk.