Polsk natur til stort cykelshow i Danmark

justyna_szostek_warmia_jens_moerch_polennu

Justyna Szostek (tv.) fra Warmia regionen i Polen og chefen for Polens Turistorganisation (PTO) Malgorzata Hudyma er med på den polske stand ved weekendens cykelshow i København, der er Skandinaviens største. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


KØBENHAVN: Polen er med på Skandinaviens største cykelshow for at vise hvad landet kan byde på til naturelskende danskere indenfor blandt andet cykling, golf, kano-kajak og løb.


I denne weekend gennemføres Skandinaviens største cykelshow Copenhagen Bike Show 2016 i de gamle Lokomotivhaller tæt ved Dybbøl S-togstation og shopping centret Fisketorvet i København. Showet omfatter underholdning, foredrag og en stor udstilling, hvor alle med et navn indenfor cykelsporten er repræsenteret. Og blandt udstillerne er også Polen.

LÆS MERE
Ekstern side: Copenhagen Bike Show 2016

Stor friluftsinteresse

– Der er stor fokus på fritidsliv og sport i Norden, og vi har valgt cykelshowet i København som et vindue til de friluftsinteresserede danskere, svenskere og nordmænd, som måske ikke er klar over hvor mange muligheder der er i Polen for friluftsliv, siger Malgorzata Hudyma, der er turistchef for Polens Turistorganisation (PTO) i Norden.

Ti tusinde søer

– Jeg er sikker på, og det viser vores erfaringer, at når frilufts elskende danskere opdager den polske natur og mulighederne, så vil de valfarte til Polen. Men alt for få er endnu klar over det, siger turistchefen.

– Jeg ved at I her i Danmark kalder Finland for de tusinde søers land, men vi Polen har vi ti tusinde søer, siger Polens turistchef for Norden.

Dansk-polsk samarbejde

Den polske stand på Copenhagen Bike Show er arrangeret af rejsebureauet Polen Go i Valby, den nationale polske turistorganisation PTO og Warmia Mazury regionen. Region er naboregion til Pomorski Region med Gdansk som hovedby. Regionen grænser også op til den russiske enklave Kaliningrad. Det er også her byerne Elblag og Olsztyn hører hjemme.

– Vores region har alt til friluftelskende danskere, og der er mulighed for de fleste udendørs sportsaktiviteter i regionen – og så har vi alt indenfor spa og wellness når de sportslige udfoldelser er gennemført, siger Justyna Szostek, direktør for turisme i Warmia regionen.

Storslået natur

– Her er optimale muligheder for cykling i naturen, for kano og kajak sejlads, for vandring – og så har vi nogle fantastiske golfbaner med en høj standard og priser der for danskere er næsten ufattelige, siger Justyna Szotek til polennu.dk.

LÆS MERE
Eksternt link: Warmia Mazury (engelsk/tysk m.v.)


VIP-besøg

Mange mennesker besøgt Copenhagen Bike Show ved åbningen fredag, men i weekenden venter arrangørerne det helt store rykind i de gamle Lokomotivhaller. Fredag besøgte Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen og hans hustru cykelshowet, ligesom Polens ambassadør i Danmark, Henryka Moscicka-Dendys også var med, og bød de polske deltagere velkomne.

Åben i weekenden

Copenhagen Bike Show 2016 åbner klokken 10 i weekenden, og fortsætter frem til klokken 20 lørdag, og klokken 16 søndag.

LÆS MERE
Ekstern side: Copenhagen Bike Show 2016