Polsk opfinder vil lave verdens mest økonomisk bil

  En_polak_vil_konstruere_verdens_mest_økonomiske_bil

  Den polske opfinder Tomasz Krysinski vil lave verdens mest økonomiske bil. Foto: Wikimedia.


  WARSZAWA: Den polske opfinder, Tomasz Krysinski, vil bygge verdens mest økonomiske bil.


  Den polske opfinder, Tomasz Krysinski, der har lavet verdens hurtigste helikopter, Eurocopter X3, vil nu lave verdens mest økonomiske og miljørigtige bil.

  Tomasz Krysinsk var projektleder i udviklingsafdelingen hos helikopterproducenten Eurocopter og stod bag modellen X3, der har æren at være verdens hurtigste helikopter. Den skyder en topfart på 472 km/t ved vandret flyvning, og op til 487 km/t ved nedstigning.

  Hemmelig hybridbil

  – Vi arbejder på en usædvanlig hybridbil. Vi håber på at skabe verdens mest økonomiske drivsystem til bilen, siger Tomasz Krysinski til portalen TVN 24. Der er ikke frigivet mange detaljer om projektet, da det fortsat er en forretningshemmelighed. Men opfinderen føler sig overbevist om, at bilen vil være at finde i en kommende udgave af Guinness rekordbog.

  Søvnløs nat

  Krysinsk kan godt huske den nat i 2007, hvor ideen til verdens hurtigste helikopter blev til.

  – Jeg kan huske, at jeg den dag kom sent på kontoret efter møder, og jeg kunne se lys på min kollegas – Philippe Roeschs – kontor. Det viste sig, at han tegnede en maskine, som havde kørte rundt i hans hoved i flere måneder.

  – Da jeg kom hjem om aften, kunne jeg ikke slå ideen om den nye helikopter ud af hovedet.

  Samarbejde med studerende

  Krzysinski overtalte Eurocopters ledelse til at arbejde videre på projektet, og han blev udnævnt til projektleder.

  I udformningen af projektet fik han hjælp fra ph.d-studerende fra det Tekniske Universitet i Lodz og pensionerede ingeniører der støttede de unge. Samarbejdet har været så godt, at universitet i Lodz i dag fortsat samarbejder med Eurocopter.