Polsk politi må nu overvåge brugere af internettet

  Det bliver sværere at lave it og anden kriminalitet i Polen, efter at det polske politi nu får fri adgang til overvågning af mails og anden trafik på internettet. Foto: Istock.


  WARSZAWA: Nye skrappe regler om spil, har givet polsk politi, militær og toldvæsen fri adgang til at overvåge brugere af internettet. Fremover kræver det hverken mistanke eller dommerkendelse.


  Den nye lov om spil i Polen, der undervejs har ført til tre ministre og en efterretningschefs afgang, betyder også at de polske myndigheder får helt nye muligheder i kampen mod kriminelle, skriver Dziennik Gazeta Prawna.

  Fri adgang

  Den nye polske spillelov, der har som erklæret mål at reducere spillelysten i landet, betyder at alle i Polen kan blive overvåget på internettet, uden dommerkendelse.

  Der behøver heller ikke at være tale om nogen som helst mistanke før man nu kan blivet overvåget i Polen. De polske teleoperatører bliver fremover tvunget til at udlevere alle data, blot politiet eller andre myndigheder ringer.

  I modsat fald straffes de, og deres tilladelser vil blive inddraget.

  Censur på gratis

  De polske myndigheder har særligt udkig på den trafik der er i de gratis og anonyme selskaber. Her vil myndighederne blokere for indhold der kan medføre en risiko for den generelle sundhed, lige som budskaber der støder den offentlige moral, vil blive black-listet.