Polsk præst får straf for larm

  Saint_Michael_Archangel_church_in_Lewin

  En præst ved en katolsk kirke i landsbyen Lewin ved Lodz i det centrale Polen, er idømt samfundstjeneste for at generer naboerne med støj fra ”kirkeklokkerne”. Arkivfoto.


  LODZ: En præst er ved retten idømt samfundstjeneste for at larme.


  En polsk præst er blevet idømt 30 timer samfundstjeneste, efter at en domstol fandt ham skyldig i støjforurening med et elektronisk klokke-system i kirken.

  Moderne ringesystem

  Præsten, Andrzej Wrobel, installerede i 2009 et højteknologisk system, til at ringe menigheden i landsbyen Lewin ind med. Pengene blev samlet ind gennem bidrag fra menigheden.

  Klager

  Men hurtigt kom der klager, fordi naboerne ikke kunne sove, for det omfattende og avancerede ringesystem. Sekvenser af salmer spilles døgnet rundt, bl.a. hver dag klokken 21:37, som er den polske pave, John Paul II’s dødstidspunkt. Klokken fem om morgenen, lyder ”klokkerne” for første gang.

  Mere støj

  Selv om Wrobel fik klager fra naboerne, ignorerede han dem, og øgede i stedet antallet af ”ringninger”. Og han tilføjede yderligere en hymne hver nat klokken halv to, efter klagerne.

  Dommer Bartlomiej Bieganski lagde i dommen vægt på, at selvom præsten vidste, at hans adfærd var forstyrrende for naboerne, så fortsatte han alligevel med at chikanere.

  Appel

  Den støjende præst Wrobels advokat har meddelt, at dommen vil blive anket.