Polsk prisvindende film på festival i København

  Baby_Blues_zentropa_polen_poland_polennu
  Der fødes for få børn i Polen. Det skulle et nyt børnepenge program ændre på, men de seneste tal viser, at fødselstallet i år bliver det laveste de seneste fire år. Arkivfoto.

  En af scenerne fra den prisvindende film om at være ung mor i Polen. PR-foto.


  KØBENHAVN: Buster Filmfestival byder på den prisvindende polske ungdomsfilm Baby Blues, der er produceret af Zentropa Polen.


  Den polske film Baby Blues, der vandt ved den anerkendte filmfestival Berlinalen, kan nu ses i Danmark. Baby Blues’ bliver vist i københavnske biografer under Buster Filmfestival, og det sker sjældent at en ny polsk film vises i Danmark.

  Prisvinder

  ‘Baby Blues’ er en rigtig festival-darling: Den havde international premiere på Toronto International Film Festival og vandt Krystalbjørnen for bedste ungdomsfilm på Berlinalen. Den unge instruktør Kasia Roslaniecs film er også blevet belønnet med et højt publikumstal i hjemlandet – og det er til at forstå. Med et ganske universelt tema, der fortælles med visuelt overskud og kulsort humor er det en film, der kræver at få opmærksomhed!

  Dansk-polsk film

  Zentropa International Poland har produceret ‘Baby Blues’. Selskabet blev startet af polske Malgorzata Szumowska og danske Peter Aalbæk Jensen i 2008, og ‘Baby Blues’ er deres første lokale polsk-sprogede film. Sporene til Aalbæks danske selskab med næsten samme navn, Zentropa, er tydelige: Dogmeæstetikken har præget ‘Baby Blues’ i både fotografering og klipning.

  Natalia 17 år

  17-årige Natalia er nybagt mor, men har ikke tænkt sig, at den lille skal lægge en dæmper på hendes feststemte liv. Hun er godt træt af sin dovne kæreste Kuba, som har et godt øje til hendes mor.

  Han bruger det meste af sin tid på at hænge ud med skatervennerne og ryge sig skæv. Snart har hun smidt ham på porten, fast besluttet på at leve sit eget liv som alenemor med styr på tingene. Men forestillingen om et bekymringsfrit liv med penge på kontoen, gang i gaden og nul stress kolliderer med de barske realiteter. Denne rystende film er ‘De unge mødre’ på polsk i en flabet stil, der mikser Dogme-æstetik og Dardenne-brødrenes nærvær med vilde farver og kulsort humor, uden at give køb på det gravalvorlige emne

  Tre dage

  Filmen kan ses på Buster Filmfestival for Børn og Unge den 9., 10. og 13. september i København.

  SE TRAILER
  Eksternt link: Buster Festival