Polsk rockstjerne sigtet for besiddelse af hash

  Polsk_sangerinde_anholdt_for_at_have_hash

  Den polske punk- og rockstjerne, Olga Jackowska, alias Kora, er anholdt og sigtet for besiddelse af hash. I 2011 kunne hun fejre sit 35 års jubilæum som sanger i Polen. Arkivfoto.


  KRAKOW: Den legendariske polske rock-mamma, Kora, er blevet anholdt og sigtet for besiddelse af hash.


  Den legendariske polske rockstjerne, Olga Jackowska, alias Kora, er anholdt og sigtet for besiddelse af hash, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

  Jackowska er dog løsladt igen.

  Hjem undersøgt

  Polske toldere havde fundet 60 gram hash, der var sendt til hende i en pakke. Det fik politiet og myndighederne til at ransage sangerens hjem. Det var ikke noget stort fund, men dog et fund.

  Tre gram

  – Vi fandt 3 gram hash i hendes hjem, bekræftet Mariusz Mrozek, der er talsmand for byens politi.

  Vil gerne

  I et interview for nylig, og før anholdelsen, sagde Kora til ugemagasinet Wprost:

  – Jeg drikker ikke alkohol, men hvis jeg havde muligheden, hvilket jeg ikke har, ville jeg gerne ryge hash.

  Klapjagt

  – Hvis staten fortsat har lov til at jagte folk for besiddelse af hash, vil myndighederne bruge sin tid på det, fordi det er lettere at anholde en ung person for at ryge pot, end at tage fat i de hårdkogte kriminelle, sagde den tidligere punkstjerne til Wprost.

  Punker i 1980’erne

  Som forsanger i punk-bandet Maanam, var Kora den mest fremtrædende på punkscenen i Polen i 1980’erne. I 2011 kunne hun fejre sit 35 års jubilæum som sanger.

  Rock og frihed

  Kora spiller også en hovedrolle i den prisbelønnede dokumentarfilm, Beat for Frihed (2009), som handler om, hvordan rockmusikken bidrog til at underminere det kommunistiske styre i Polen.