Polsk stats-tv udøver censur overfor Barack Obama

  tvp_info_lukke_munden_paa_journalister_public_service_tv

  Polens statskontrollerede tv-station TVP, som gennemførte en udrensning af journalister og mediechefer da Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) kom til magten i oktober sidste år, har i dag fjernet et klip med Barack Obama, hvor han rejser bekymringer for de demokratiske tilstande i Polen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den polske statskontrollerede tv-station TVP har klippet Barack Obamas kritik af Polen ud i tv-indslag og på tv-stationens hjemmesiden.


  Den polske ledelse har midt under NATO-topmødet, skubbet sine allierede et stort skridt længere væk fra at kunne tro på den polske ledelses garantier om de demokratiske tilstande i landet. EU, NATO og USA har kritiseret Polen, og nu har kritikken fået ny næring.

  Censur af kritik

  Det sker efter at den statskontrollerede tv-station TVP i dag har undladt at gengive Barack Obamas kritik af Polen i forbindelse med forfatningsdomstolen i Polen, skriver Newsweek Polska i dag. Obama talte for, at demokrati ikke blot måtte være ord, men noget man skulle vise i handling.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Barack Obama er bekymret for demokratiet i Polen

  Polakker reagerede

  TVP har klippet den amerikanske præsidents kritik ud af sine transmissioner fra mødet mellem de to præsidenter, og det blev hurtigt bemærker af et tusindtal af polakker, der har reageret over manipulationen og censuren på de sociale medier.

  Mediechefer fyret

  Sagen er yderst uheldig for Polen lige nu, hvor verdens ledere er samlet i den polske hovedstad til NATO-topmøde. Da den nye regering tiltrådte sidste år, fyrede den mediechefer og satte sig på magten i de nationale medier, og forsikrede samtidig om at man har en fri presse.

  Det mener polennu.dk

  – Polens nye ledelse har igen vist hele verden, at den ingen respekt har for demokratiet. Censur af den art, minder om forholdene i Rusland – og det er en yderligst pinlig sag for Polen, der igen sætter international goodwill over styr. Et demokratisk fundament kræver uafhængige domstole, frie medier og et civiliseret samfund, hvor der tages hensyn til minoriteter – dét kendetegner et moderne demokrati, censur hører til i et diktatur, mener polennu.dk om den nye polske skandale.