Polsk statsminister: Clinton bør sige undskyld

  polens_statsminister_beata_szydlo_kraever_undskyldning_af_bill_clinton_2

  Polens statsminister Beata Szydlo kalder Bill Clintons udtalelser om Polen for ubegrundede og skadelige. Foto: P. Tracz, KPRM.


  WARSZAWA: USA’s tidligere præsident Bill Clinton bør undskylde sin udtalelse om, at polakkerne ønsker et diktatur, siger Polens statsminister.


  – Polen og Ungarn – to lande, der ikke ville havde været frie uden USA og den lange Kolde Krig – har nu besluttet at demokrati er for besværligt, sagde USA’s tidligere præsident Bill Clinton fredag på et vælgermøde for sin kone Hillary Clinton, der kæmper for at blive USA’s næste præsident.

  – De ønsker et Putin-lignende diktatur, sagde Bill Clinton, og sammenlignede den nuværende polske og ungarske regering med sin kones kommende modkandidat til den amerikanske præsidentpost Donald Trump.

  Bør sige undskyld

  Udtalelserne har fået Polens statsminister Beata Szydlo til at reagere og kræve en undskyldning af Clinton.

  – Han bør sige undskyld til os, for denne type udtalelser er ikke bare ubegrundede, men er simpelthen skadelige, siger Beata Szydlo til Program 1 på Polsk Radio.

  Gigantisk misforståelse

  Også formanden for Polens regeringsparti Lov og Retfærdighed (PiS) Jaroslaw Kaczynski har reageret på Bill Clintons udtalelser.

  – Jeg har kun en ting at sige – medierne og forskellige aktører i verden har skabt en gigantisk misforståelse, og det kan have indflydelse på den amerikanske ekspræsidents opfattelse, jeg kan ikke forklare det på anden måde. Hvis nogen hævder, at der ikke er demokrati i Polen i dag, så betyder det, at man er i en tilstand, hvor man skal undersøges medicinsk, siger Kaczynski.