Polsk tænketank holder konference om nordiske forhold

  Polsk_tænketank_oplyser_om_nordiske_forhold

  Marcin Fronia, der er med i ledelsen af Norden Centrum, er her fotograferet ved Aker Brygge i Oslo. Foto: Norden Centrum


  WARSZAWA: Den polske tænketank Norden Centrum beskæftiger sig med forholdene i de nordiske lande. Senere på måneden holder den en konference om emnet.


  Den danske ambassadør til Polen, Thomas Østrup Møller, og hans norske kollega, er blandt deltagerne, når den uafhængige polske tænketank Norden Centrum 16. marts inviterer til konference om “Den nordiske model”.

  De to ambassadører medvirker i en paneldebat med overskriften “Findes der stadig en nordisk model”.

  Eksport af velfærdsmodel?

  Andre emner, der bliver behandlet på konferencen er “Kan den nordiske velfærdsmodel eksporteres” og “Hvad kan vi lære af den nordiske uddannelses- og forskningspolitik?”.

  Læs programmet for konferencen her.

  Etableret sidste år

  Arrangementet bliver afholdt på Warszawa Universitet.

  Warszawa Universitet er en af partnerne bag tænketanken Nordens Centrum, som blev etableret sidste år.

  Nordisk inspiration

  Formålet med Norden Centrum er at forske i samfundsforholdene i de nordiske lande blandt andet for at se, om Polen kan lære noget af den nordiske måde at gøre tingene på.

  – Indtil nu har vi publiceret seks analyser, heraf to om Danmark. Blandt de projekter vi planlægger er en anlyse af den danske flexicurity model, fortæller Marcin Fronia, som sidder i ledelsen for Norden Centrum.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Norden Centrum hjemmeside (engelsk)