Polsk tv: Danmark siger nej til flygtninge-kvoter

  lars_løkke_rasmussen_venstre_henrik_bjerregrav

  Danmarks statsminister på Lars Løkke Rasmussen på Venstres landsmøde i Herning i weekenden, hvor han forklarede sit forbehold overfor tvungne EU-kvoter, og Danmark er dermed på linie med Polen i spørgsmålet. Foto: Henrik Bjerregrav/Venstre.


  WARSZAWA: Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen citeres i polsk tv for at kalde EU-aftalen om flygtninge-kvoter for uaktuel, og at Danmark afviser aftalen.


  Den polske tv-kanal TVN24 oplyser, at Danmark nu afviser at modtage de 1.000 kvote-flygtninge, som var led i EU-aftalen om flygtninge-kvoter i september måned.

  Uaktuel aftale

  – De forpligtelser, som Danmark påtog sig i forhold til EU i september måned om at modtage 1.000 flygtninge fra andre lande, er allerede blevet uaktuel, citeres Lars Løkke Rasmussen for at sige på Venstres landsmøde i Herning i weekenden.

  Betingelser for aftalen ikke opfyldt

  – EU-landene blev enige om at fordele 160.000 flygtninge på den betingelse, at problemet omkring deres tilstrømning blev løst.

  – Det er dog ikke sket, Grækenland og Italien har ikke fået lukket deres grænser, citeres Lars Løkke for at sige af TVN 24.

  EU skal stoppe indvandrerstrømmen

  Ifølge den polske tv-station appellerede Lars Løkke Rasmussen til, at EU-landenes ledere skal få stoppet problemet med den stigende tilgang af immigranter.

  – Vi må lægge pres på dem (EU-landenes ledere, red.), sagde Lars Løkke.

  Dansk-polsk fodslag

  Med weekendens danske udtalelser ser der ud til at være fælles fodslag mellem Danmark og Polen i spørgsmålet om EU-kvoterne for flygtninge.

  Polen har siden september måned talt for, at flygtninge-kvoterne ikke skal ses isoleret, men som en del af en samlet aftale, der også indeholder en plan for at få lukket EU’s ydre grænser og få støttet flygtningene bedre i nærområderne, så de ikke er tvunget til at rejse videre.