Polske arbejdere mest populære i Norge

  restaurant

  I Norge var 4 ud af 10 udlændinge i 2010 arbejdstagere fra Polen. De fleste af dem har fundet job på hotel, restaurant eller i kommunikationsbranchen.


  OSLO: For første gang viser de norske statistikker, at polakkerne er den største gruppe udenlandske arbejdstagere, både i den private og den offentlige sektor. Der forventes, at efterspørgslen efter polske arbejdere vil stige i løbet af året.


  Undersøgelsen er gennemført for det norske jobkontor NAV EURES. Rapporten viser, at 4 ud af 10 norske arbejdsgivere ansat polakkerne, da de søgte efter arbejdstagere fra udlandet i 2010.

  32 procent af norske virksomheder

  Ifølge rapporten vil efterspørgslen efter udenlandsk arbejdskraft i Norge stige i løbet af de næste 12 måneder. Sidste år planlagt 26 procent af de norske virksomheder til at ansætte arbejdstagere fra Den Europæiske Union. I år har 32 procent af virksomhederne sådanne planer.

  Job inden for hotell- og kommunikationsbranchen

  Efterspørgslen efter udlændinge er steget i Norge i næsten alle brancher. De fleste udlændinge vil finde et job på hoteller, restauranter, eller i kommunikationsbranchen.
  Polakker er den største minoritet i Norge. Det anslås, at i landet bor omkring 53.000 polakker. Lige efter følger svenskere, tyskere, litauere og danskere.

  LÆS MERE
  Eksternt link:
  : NAV EURES webside