Polske brandmænd kæmper mod flammer i Sverige

  brandbiler_til_sverige_polen_polske

  Brandmænd og biler lørdag morgen på vej for at hjælpe til ved de mange skovbrande der hærger Sverige i øjeblikket. Foto: Twitter.


  WARSZAWA: Polen har sendt over hundrede brandmænd og 44 brandbiler til Sverige for at hjælpe med slukning af et utal af skovbrande.


  Lørdag morgen rejste cirka 140 polske brandmænd sammen med 44 brandbiler fra Swinoujscie i Polen til Trelleborg i Sverige. Det er det polske indenrigsministerie der efter anmodning fra de svenske myndigheder, har valgt at sende redningsmedarbejdere afsted.

  Fra nordvest Polen

  Redningsfolkene og udstyret kommer især fra to regioner i det nordvestlige Polen, de regioner hvor Poznan og Szczecin er hovedbyer – eller regionale hovedstæder. Fire redningskøretøjer og ti af brandfolkene kommer fra Warszawa.

  De udsendte brandfolk fra Polen skal foreløbig deltage i arbejdet med at bekæmpe de svenske skovbrande i 14 dage, men Indenrigsministeriet meddeler at man er klar med yderligere assistance om nødvendigt.

  Afviser russisk hjælp

  En lang række lande deltager i slukningsarbejdet, deriblandt Danmark. Sverige har dog sagt nej tak til et russisk tilbud, om et fly der kan rumme seks gange mere vand end de fly man anvender i øjeblikket. Svenskerne afviser tilbuddet med den begrundelse, at der er for mange fly i luften i forvejen. Der er dog næppe tvivl om, at det svenske forsvar også har været en del af denne beslutning.

  Påsatte brande

  Det er de omfattende skovbrande der hærger flere steder i Sverige, der er baggrunden. Flere af brandene er påsatte, men det er den kraftige tørke i Nordeuropa der har gjort de svenske skove til rene brandfælder.