Polske bryggerier hitter på dansk øl festival

  polsk_oel_festival_entuiaster_koebenhavn_polennu

  På mange af standene på Ølfestival 2019 kan man smage på polsk specialøl. Billedet her er fra Ninkasira Ølimport i Roskilde, importør af polsk øl, hvor direktør John Schmidt fortæller om og skænker polsk øl. Til højre er det brygmesteren Andrzej Miler fra Szczecin, der er klar til at fortælle detaljer om produktionen af polsk kvalitetsøl. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Polske specialøl er godt repræsenteret på Danske Ølentusiasters årlige øl festival, og interessen er stor for de små bryggerier i Polen.


  Interessen for polske specialøl vokser i Danmark. Det kunne man konstatere ved åbningen af Danske Ølentusiasters årlige øl festival, der blev skudt i gang i Lokomotivhallerne i København torsdag. I Polen er mange små og mellemstore mikro og kraftbryggerier med kvalitetsøl for de kræsne, nemlig dukket op de senere år. Det er 25. gang at øl festivalen gennemføres i Danmark.

  Dansker satser polsk

  De polske byer har mange rigtig gode specialøl at byde på, og interessen for at rejse til Polen og besøge bryggerierne er stor blandt danskere. Det siger John Schmidt, ejeren af Danmarks eneste specialiserede webshop i polske specialbryg – Ninkasira Ølimport i Roskilde.

  – De seneste par år har vi oplevet en stigende interesse for polske specialøl, siger John Schmidt. Han er sammen med kolleger fra Danmark og polske samarbejdspartnere med på Ølfestival 2019, hvor gæsterne kan smage på polske bryg.

  SE BUTIK
  Eksternt link: Dansk webshop med polske special øl

  En af dem er Andrzej Miler som er brygmester i Szczecin.

  – Jeg er overvældet over danskernes store interesse og viden om øl og ølproduktion, siger Andrzej Miler der er med på ølfestivalen i Danmark for første gang.

  – Vi har mange gode kraft- og mikrobryggerier i Polen. Alene i den by jeg kommer fra, har vi fem mindre bryggerier med øl, der virkelig bliver kræset for, siger Andrzej Miler, der tilføjer at polakkerne altid har været kendte for sine stolte bryggeri traditioner.

  Officiel polsk interesse

  Også fra officiel polsk side er der interesse for de mange polske øl, der forhandles i Danmark. Fredag eftermiddag får Ølfestival 2019 og de polske deltagere nemlig besøg af Polens ambassadør i Danmark, Henryka Moscicka-Dendys, der støtter de mange polske ølfremstød i Danmark.

  Ølfestival 2019 fortsætter frem til og med lørdag klokken 21. Sidste år blev festivalen besøgt af 12.000 personer.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Ølfestival 2019