Polske elever dygtigere end danske i ny PISA

  Polen_skolebørn_Martin_Bager_polennu
  De polske skolebørn slipper for at lave lektier fra april – og nej, det er ikke en aprilsnar, det er et valgløfte. Undervisningsministeren venter at det også vil ske på gymnasierne i løbet af nogle år. Ministeren vil dreje undervisningen væk fra udenadslære. Foto: Martin Bager, polennu.dk.

  Siden år 2000 har Polen forbedret sine resultater i PISA-undersøgelsen, som omfatter unge i 60 OECD-land på 15 år. Polske unge er femte bedst i læsning, syvende bedst inden for videnskab, og nummer elleve i matematik. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polske skoleelever klarer sig godt, fremgår det af ny PISA undersøgelse. Danske elever er kun bedre end deres polske jævnaldrende i matematik – ellers klarer de polske unge sig bedre i alle andre kategorier.


  Polen, Tyskland, Ungarn og Portugal, er de eneste lande i den nyeste OECD undersøgelse, PISA, der omfatter elever i 60 lande, hvor det er gået frem i kundskaber for skoleelever på 15 år i perioden fra 2000 – 2009.

  Polske elever bliver bedre

  Polen har været med i PISA undersøgelsen siden år 2000. Hvert år har landet forbedret sin position. Ud af de 60 deltagende OECD-lande var Polens unge nummer 5 i læsning, nummer 7 indenfor videnskab og nummer 11 i matematik.

  Se hele listen her.

  Polen vil investere mere i uddannelse

  Ved offentliggørelsen af PISA-resultaterne i Warszawa sagde statsministeren Donald Tusk, at Polen er placeret uventet højt i årets PISA-undersøgelse. Statsministeren sagde samtidig, at Polen stadig skal investere mere i unge og deres uddannelse, for at Polen skal kunne klare sig i den internationale konkurrence.

  SE MERE
  Eksternt link: Film om det polske skolesystem