Polske firmaer boycotter kinesisk motorvejsbygger

  Polsk_boycot_af_kinesisk_byggeri_af_moterveje

  A2 motorvejen bliver i alt 610 kilometer lang. Den går fra Swiecko ved den tyske grænse til Kukuryki ved grænsen til Hviderusland. Foto: mi.gov.pl


  LODZ: Kinesere bygger motorveje i Polen. Lokale firmaer vil ikke lade sig hyre som underentreprenører. De beskylder kineserne for prisdumping.


  En række polske entreprenørfirmaer har i enighed sagt nej til at arbejde som underentreprenører for det kinesiske konsortium Covec, skriver avisen Dziennik Gazeta Prawna.

  50 kilometer motorvej

  Kineserne har vundet opgaven med at bygge en 50 kilometer lang strækning af A2 motorvejen.

  Vejen krydser Polen på tværs og forbinder blandt andet byerne Warszawa, Lodz og Poznan med motorvejsnettet i Tyskland.

  Kinas regering bakker op

  Det kinesiske konsortium vandt opgaven på en pris, der lå på omkring det halve af de bud, som polske og europæiske firmaer afgav.

  De polske virksomheder føler sig udsat for unfair konkurrence. Efter deres mening kan Covec kun byde så lavt, fordi konsortiet har fuld økonomisk opbakning fra den kinesiske regering.

  EU må reagere

  Nyhedskanalen Euronews har også beskæftiget sig med sagen.

  TV stationen interviewede Wojciech Malusi,som er formand for sammenslutningen af de polske firmaer, der beskæftiger sig med vejbyggeri. Han foreslår, at EU kommimissionen tager affære.

  – EU kan indføre anti-dumping told mod bananer eller sko. Det bør også være muligt at lægge told på, når det gælder dumping af serviceydelser, siger han.

  A2 skal være klar til EM

  Konflikten er kritisk, fordi A2 er en af de motorveje, Polen har forpligtet sig til at have klar inden europamesterskaberne i fodbold 2012.

  Arbejdet foregår efter en meget stram tidsplan.

  EKSTERNT LINK: Se indslaget om sagen på Euronews

  EKSTERNT LINK: Se præsentation af motorvejsbyggerier i Polen 2011-2015