Polske fodbold fans i slagsmål med sig selv

hooligans_polen

Polske hooligans lavede også ballade under EM 2012 i Polen og Ukraine, hvor der opstod flere voldsepisoder med fans fra især Rusland. Ved dette EM har polakkerne fundet sig selv at lave slagsmål med. Arkivfoto.


MARSEILLE: Politiet måtte tage tåregas, peberspray og stave i brug for at stoppe et indbyrdes opgør mellem polske fodboldfans ved EM i Frankrig.


Det siges ofte om polakker, at hvis der er to af dem i et lokale, så er der tre meninger. Sikkert er det i al fald, at det gode ry som de polske fodboldfans ellers havde fået i Frankrig for deres fredelig sameksistens med rivaliserende fodboldnationer, blev brat ødelagt tirsdag.

12 polakker anholdt

Ikke fordi de polske hooligans gik amok på andre landes fans, som det skete for England og Ruslands fans, men fordi polakkerne kom i slagsmål sig selv – og i et omfang så politiet i Marseille måtte bruge tåregas, peberspray og stave mod de voldelige polakker. 12 polakker er tilbageholdt af politiet.

Polske hooligans

Uroen opstod, da tusindvis af polske fans gik syngende og berusede igennem de smalle gader i Marseille-bydelen Vieux Port med druk, og krydrede optoget med røgbomber. Ved havnefronten opstod der slagsmål mellem rivaliserende polske hooligan grupperinger, og så greb politiet ind overfor de voldelig og fulde polakker.

Styrker klar

Myndighederne i Marseille havde udkommanderet 1.000 politifolk og 200 private sikkerhedsfolk i forbindelse med kampen mellem Polen og Ukraine, og politiet fulgte fanzonen og optøjerne fra en helikopter tæt på stadion.

Ingen fodbold konsekvens

Optøjerne giver ikke nogle konsekvenser for Polens succes deltagelse ved dette EM, da volden fandt sted udenfor stadion, og dermed udenfor UEFA’s ansvarsområde. Polen møder lørdag Schweiz i 1/8 finalerne.