Polske håndboldfans imponerer dansk succestræner

  kim_rasmussen-aarhus-02

  Kim Rasmussen besøgte lørdag butikken Polen i Aarhus, hvor Bjarne Jensen fra polennu.dk interviewede han om hans arbejde som træner for det polske kvindelandshold i håndbold. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk


  AARHUS: Den succesfulde danske træner, Kim Rasmussen, for Polens kvindelandshold i besøgte lørdag Aarhus. Han er imponeret over de polske håndboldfans.


  De polske fans har imponeret alle danskere, der har overværet Polens kampe ved europamesterskaberne i håndbold.

  2-3.000 polakker har været på plads til de første kampe, og de har højlydt støttet deres hold i medgang, men også den modgang, som der har været en del af undervejs i indledende runde.

  Kim Rasmussen har også oplevet de polske fans. Danskeren er træner for det polske kvindelandshold, der for en måned siden blev nummer fire ved verdensmesterskaberne.

  Passionerede polakker

  – Mange danskere går til håndboldkamp, som det var en hver anden begivenhed. De polske fans er virkelig passionerede. Vi oplevede det i Serbien under VM. Da vi havde tabt bronzekampen til Danmark, græd mange af pigerne, men det blev til glædetårer, da vi kom ud til bussen, hvor der stod fans og hyldede os, fortalte Kim Rasmussen, han lørdag besøgte butikken Polen i Aarhus.

  Spillerne bliver inddraget

  Kim Rasmussen fortalte om sit arbejde med kvindelandsholdet, som har været inde i en positiv udvikling, siden han overtog ansvaret for holdet siden 2010.

  – Jeg lægger vægt på at inddrage spillerne og høre de forslag de har til løsninger på ting, der opstår i kampene.

  Kim Rasmussen fortalte om optakten til en kamp, hvor de polske kvinder ikke virkede helt klar til at gå ind og kæmpe for sagen. Træneren klippede en video sammen med alle de mål, holdet havde scoret i den forrige kamp, lagde musik under og viste den lige inden, spillerne gik ned i omklædningsrummet.

  Filmen så ud til at vende stemningen, i hvert fald sejrede de polske kvinder stort i kampen.

  Polen kan lære af Danmark

  Kim Rasmussen sammenlignede polsk håndbold med de forhold, der er i i eksempelvis Danmark og Norge.

  – I Danmark og Norge lægger man en linje, som bliver fulgt helt ned på ungdomslandsholdene. Det betyder blandt andet, at nye spillere kan glide forholdsvis ubesværet ind på landsholdet. Det er en stor fordel, når man som landstræner kun arbejder med holdet få gange i løbet af et år og i ganske kort tid. Hvis det polske landshold skal et skridt videre tror jeg det er nødvendigt, at håndboldforbundet på samme må lægger en linje, sagde Kim Rasmussen.