Polske hoteller tjente godt på EU-formandskab

  Hotel_Gdansk_i_Polen_er_et_af_landet_mest_populære_hoteller_Jens_Mørch_polennu

  De polske hoteller havde kronede dage under det polske formandskab. Her er det Hotel Gdansk, som ofte redder op til internationale gæster i forbindelse med EU-formandskabet og EM 2012 i fodbold. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: De polske hoteller har tjent godt på det polske EU-formandskab, viser en ny undersøgelse, som dagbladet Dziennik har offentliggjort.


  De polske hotelejere har haft kronede dag under det polske EU-formandskab, der overtages af Danmark ved årsskiftet.

  30 procent

  Ifølge dagbladet Dziennik Gazeta steg priserne på de polske hoteller med 30 procent, på grund af den høje efterspørgsel efter hotelværelser.

  9.000 værelser

  Cirka 9.000 værelser har der været brug for, til deltagerne i møderne under det polske formandskab. Det er især de 3, 4 og 5-stjernede hoteller, der har mærket det store rykind.

  Venter stigning

  Efter formandskabet har internationale organisationer og virksomheder allerede bestilt værelser langt ind i 2013, og til næste sommer er Polen sammen med Ukraine vært for EM 2012 i fodbold, der er verdens tredje største event. Også her bliver Polen eksponeret markant igen.

  – Det har spredt sig, at Polen er et attraktivt land, siger Natascha Mauthner, der er salg- og marketingdirektør hos Starwood Hotels and Resorts i Polen, der bl.a. omfatter Sheraton kæden.

  – I løbet af de kommende år, vil vi opleve et større antal turister, spår hun overfor avisen.