Polske journalister får polsk-amerikansk pris af ambassadør

  Milosz

  Den polske Nobelpris-modtager Czeslaw Milosz, som prisen er opkaldt efter, har siden 1960 undervist i slavisk litteratur på University of California i Berkley. Arkivfoto.


  WARSZAWA: To polske journalister er årets modtagere af Czeslaw Milosz-prisen, der hvert år uddeles af den amerikanske ambassadør i Polen.


  Czeslaw Milosz (1911-2004) var en international anerkendt polsk forfatter og Nobelpris modtager, der i mange år var også var professor på University of California i Berkley. Prisen er opkaldt efter ham, og er blevet uddelt af den amerikanske ambassade i Polen siden 2006, til personer der gør en særlig indsats for forholdet mellem USA og Polen.

  Belønnet udstilling

  Dette års prismodtagere Malgorzata Niezabitowska og Tomasz Tomaszewski, fik prisen af Stephen Mull, den amerikanske ambassadør i Polen, for deres fotoudstilling Rediscovering America: A Generation Later, som nu vises på den amerikanske ambassade i Warszawa.

  Opfølgning

  Journalisterne rejste rundt i USA i 1987, og fotograferede. Deres værker blev publiceret i det internationale magasin National Geographic under titlen Discovering America, og vakte stor interesse i Polen og resten af verden. Den belønnede fotoudstilling Rediscovering America: A Generation Later er en opfølgning på journalisternes fotodokument om USA fra firserne.

  Blandt de tidligere modtagere af Czeslaw Milosz-prisen er filmskaberen Andrzej Wajda, forfatteren Janusz Glowacki og digteren Adam Zagajewski.