Polske kunstnere udstiller i Kerteminde på Fyn

  Robert_Sobocinski_på_udstilling_med_to_andre_kunstnere_fra_Polen_i_Danmark_3

  Robert Sobocinski har blandt andet udstillet sine skulpturer i botanisk have foran Louvre i Paris. Arkivfoto.


  KERTEMINDE: Tre polske kunstnere, der har udstillet på store gallerier i hele Europa, kan de kommende uger opleves i Danmark.


  Udstillingen Polish Prime Art åbnes med en fernisering i eftermiddag på det fynske Galleri Prime Art i Kerteminde. Udstillingen præsenterer moderne maleri, tegning, grafik og skulptur af Piotr Szurek, Robert Sobocinski og Wojciech Idzkowski, der alle tre kommer fra Poznan i det vestlige Polen.

  Billedhugger og skulptør

  Robert Sobocinski (f. 1960) har været billedhugger i mere end 25 år. Han slog for alvor igennem internationalt i efteråret 1993 med en stor soloudstilling på en af verdens vigtigste udstillingsmesser the FIAC i Paris på Grand Palace.

  Siden har han udstillet sine skulpturer i blandt andet Eiffeltårnet og i botanisk have foran Louvre i Paris. Han står bag monomentale værker og udsmykningsopgaver i fleres store byer, herunder et mindesmærke i Poznan for Katyn-massakren, et monument i Birmingham over polske piloters deltagelse i slaget om England , og et monument og over Pave Johannes Paul II i Huston, USA.

  På udstillingen i Kerteminde slår han sig dog løs med ekspressive figurerer, der synes vokset ud af Tolkien og Hobitternes univers.

  Portræt-maler

  Piotr Szurek (f.1958) viser portrætter i tegning, grafik og maleri i en helt ny teknik, hvor han forbløffende, nærmest røntgenagtigt går ind på mentale tilstande mere end det fysiske ydre.

  Hans værker har været præsenteret på soloudstillinger i Paris, Luxembourg, Brussels, Nancy, Kharkov, Wiesbaden, Poznan og på Le Douze Galeri i Nantes.

  Abstrakt kunstner

  Wojciech Idzkowski (f. 1960) har været aktiv i maleri, tegning og fotografi i over tyve år. I sin kunstneriske produktion er der mange værker i private samlinger i Polen, Tyskland, Schweiz og Canada.

  Wojciech Idzkowski farve- og figuroptaget. Han leder efter forbindelser mellem vest- og østeuropæisk tradition i et abstrakt formsprog, hvor figurerne følger deres egne regler frigjort fra virkeligheden.

  Fernisering kl 16

  Udstillingen Polish Prime Art åbner i dag lørdag med en fernisering kl 16. Udstillingen er åben frem til til søndag den 6. juli 2014.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Galleri Prime Art