Polske Lewandowski sikrede point mod Spanien

Spanien - Polen EURO 2020
Verdens bedste fodboldspiller Robert Lewandowski sikrede lørdag aften Polen et vigtigt point ved EURO 2020. Det gjorde han med et enkelt mål i 1 – 1 kampen mod Spanien, som på forhånd var udråbt som favorit. Lewandowski spiler til daglig for Bayern München, og er den mest scorende i den tyske Bundesliga nogen sinde. Foto: PN Teknik.

SEVILLA: Polens landshold tog point fra Spanien lørdag aften. Polakkerne lever videre i EURO 2020, men skal vinde over Sverige i sidste kamp.


Polen kom bedst fra start mod Spanien i den anden kamp ved EURO 2020. Polakkerne skabte flere chancer, men spanierne fik hurtigt overtaget i kampen. Efter 25. minutters spil kom Spanien foran, men linjedommeren dømte offside i situationen. Umiddelbart blev målet underkendt, men efter nærstudier af optagelserne, dømte dommeren mål til Spanien.

Mod slutningen af første halvleg kom polakkerne tilbage i kampen, og efter 42. minutters spil var Polen tæt på at udligne af to omgange. Spanien havde en stor chance der havnede i sidenettet kort før pausen. Men der stod 1 – 0 efter første halvleg.

Polakkerne kom godt fra start, og da der var spillet 53. minutter, scorede verdens bedste fodboldspiller Robert Lewandowski på hovedstød til 1 – 1. Spanien fik tilkendt et straffespark, men det blev brændt med et skud på stolpen. Begge mandskaber havde mange chancer, men der stod fortsat 1 – 1 da der var spillet 90 minutter og lagt 5 minutters tillægstid til. Spanien er nummer 6 på verdensranglisten, men Polen er nummer 21.

Resultatet betyder, at Polen stadig lever videre i EURO 2020 turneringen. Onsdag skal Polen møde Sverige i den afgørende kamp for at nå ottendels finalerne.

Stillingen i gruppe E

  • Sverige: 2 kampe, +1 i målscore, 4 point
  • Slovakiet: 2 kampe, 3 point
  • Spanien: 2 kampe, 2 point
  • Polen: 2 kampe, -1 i målscore, 1 point

LINK: Stillingen i Gruppe E

Næste kamp

23/6: Sverige – Polen, Skt. Petersborg, Rusland

LINK: Se hele programmet for EM 2021 (UEFA EURO 2020)

Bedre og flere fodboldnyheder fra Polen på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
Spanien - Polen
Holdopstilling: Spanien – Polen