Polske Majka fik flot tredjeplads i spansk cykel-løb

rafal_majka_tour_de_france
Den polske toprytter Rafal Majka, der vandt Polen Rundt i 2014, er med sammen med den danske verdensmester Mads Pedersen, når årets udgave af Polen Rundt skydes i gang i dag. Arkivfoto.

Rafal Majka har igen vist sit internationale format, ved at opnå en tredje plads i spansk cykelløb. Foto: Jakub Wozniak, polennu.dk


MADRID: Team Saxo-Tinkoff rytteren Rafal Majka fra Polen har skrevet ind i polsk cykel-historie med en plads på podiet i årets prestigefyldte Vuelta a Espana.


Polakken Rafal Majka fra Team Saxo-Tinkoff fik søndag en tredjeplads i cykelløbet Vuelta a Espana, og kunne dermed bestige vinderpodiet i Madrid.

Tæt på andenpladsen

Majka lå kun 12 sekunder efter løbets nummer 2 spanieren Joaquim Rodriguez fra team Katusha, mens han havde 1 minut og 9 sekunder op til løbets vinder, italieneren Fabio Aru fra Astana.

Polsk cykelhistorie

Majka skriver sig med podiepladsen ind i polsk cykelhistorie, da det kun er anden gang, at en polak kommer på podiet i et af Europas største cykelløb. Sidste gang var i 1993, da Zenon Jaskula kom på tredjepladsen i Tour de France.

Gult og prikker

I 2014 opnåede Majka en tredjeplads på Tour de Frances 18. etape, og han sikrede sig den prikkede bjergtrøje, også for cykelholdet Tinkoff-Saxo.