Polske museer og kultursteder holder åbent i aften

  Polen_polennu

  Præsidentpaladset, Kulturpaladset er blot nogle af de 204 steder alene i Warszawa, der slår dørene op gratis for publikum på Museums Natten. Næsten tusind steder i Polen holder åbent. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  WARSZAWA: De polske museer holder Museums Nat i disse døgn. Fredag tyvstartede de i Krakow – og i dag regner i alt tusinde museer og kultursteder i Polen en million gæster.


  Næsten 1.000 museer, gallerier, statslige bygninger, kirker og andre kulturinstitutioner i 100 polske byer, deltager i Museums Natten fredag og lørdag.

  Gratis entre

  Alle arrangementerne er gratis at deltage i, og de mange institutioner byder på en bred vifte af events; forestillinger, workshops, film, foredrag og møder med kunstnere.

  Besøg præsidentpaladset

  Alene i Warszawa er der 204 steder, der vil være åben for offentligheden. Også den polske præsident, slår dørene op i præsidentpaladset natten mellem lørdag og søndag.

  Kommandocentral

  Indenrigsministeriet åbner også i weekenden. Her får gæsterne mulighed for at se det rum, hvorfra den øverste militære ledelse mødtes under krigsretstilstanden i Polen, december 1981, for at knuse det folkelige oprør i Solidarnosc (Solidaritet).

  Siden 2004

  Museums Natten så første gang dagens lys i 2004, og blev hurtig populær. Alene i Warszawa deltog en kvart million mennesker sidste år. I år regner arrangørerne med en million deltagere over hele Polen.