Polske søfolk taget som gidsler af somaliske pirater

  De_polske_søfolk_blev_taget_som_gidsler_på_den_norske_tanker_Bow_Asir

  Polske søfolk er taget som gidsler af pirater ud for Somalias kyst. Alle er i god behold oplyser en kilde med kontakt til gidseltagerne.


  Fem polske søfolk er taget som gidsler af somaliske pirater på et norsk tankskib i farvandet ud for Somalia.


  Fem polske søfolk er stadig overladt til piraters skæbne efter at, de i forgårs blev stormet af maskingeværs bevæbnede pirater, der hurtigt fik kontrollen over det norske tankskib Bow Asir.

  I god behold

  Efterretning siger, at alle fem polske gidsler har det godt og at polakkerne bliver behandlet godt af de somaliske pirater. Flere eksperter oplyser overfor det polske dagblad Rzeczpospolita, at de polske søfolk ikke er i fare for at miste livet.

  Forhandlinger

  Piraterne er i kontakt med den norske ejer af tankskibet via e-mail, og der er indledt forhandlings om en løsesum, siger en ekspert.

  – Somaliere behandler deres gidsler godt. De binder dem ikke, slår dem ikke og dræber dem heller ikke. Efter at løsesummen er betalt, vil skibet formentlig forsætte sin rute hel udramatisk.

  – I Somalia er det at være pirat almindelig forretning, siger James Alvarez, der er britisk ekspert i at forhandle med gidseltagere og flykaprere, til det polske dagblad Rzeczpospolita.

  Ingen blev såret ved overfaldet på det norske tankskib.