Poznan er udpeget som bedste polske by at leve i

  Poznan er den bedste polske storby at leve i, fastslår omfattende sammenligning med 25 andre byer. På Poznan Universitet kan man tillige læse dansk, og på byens berømte torv finder man også et af byens in-steder, Vikinger Dom, som i mange år har været ejet af en dansk familie. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den vestpolske by Poznan er den bedste i Polen, fastslår ny undersøgelse. Warszawa er ikke at finde blandt de ti øverste på listen.


  Det polske ugemagasin, Przekroj, har set på leveforholdene i 26 polske storbyer og konkluderer på den baggrund, at Poznan er Polens absolut bedste by at leve i.

  Alle forhold

  Undersøgelsen har taget udgangspunkt i 24 kategorier indenfor bl.a. beskæftigelse, lønniveau, boligomkostninger, sundhed, uddannelse, kollektiv trafik, it-udvikling (internet), antallet af vuggestuer, børnehaver, kulturlivet og den samlede længde af cykelstier.

  Højt serviceniveau

  Poznan toppen listen på grund af et højt offentligt serviceniveau, den kollektive trafik, de mange cykelstier og den sociale indsats overfor byens arbejdsløse.

  Fri internet

  Den sydpolske by, Rzeszow, kommer ind på en anden plads. Byens borgere har gratis internet, og der hersker et venligt og stabilt erhvervsklima i byen, fastslår undersøgelsen.

  Den tidligere polske hovedstad Krakow kommer ind som nummer 3 på grund af byens evne til at markedsføre turisme i udlandet.

  Warszawa ude af Top 10

  Den polske hovedstad Warszawa er ikke med på Top 10-listen. En sølle placering som nummer 13 er hvad det kunne blive til, selv om byen har investeringer massivt i infrastruktur.

  Bundrekorden til Warszawa sker til trods for, at byen er den eneste med underjordisk kollektiv trafik.

  Se listen over de bedste ti polske byer at leve i herunder.

  Top 10-listen

  1. Poznan
  2. Rzeszow
  3. Krakow
  4. Wroclaw
  5. Olsztyn
  6. Gdansk
  7. Szczecin
  8. Katowice
  9. Torun
  10. Bialystok