Præsident afviser misbrug af offentlige penge

  Præsident_Duda_afviser_beskyldninger_om_misbrug_af_penge_2

  Polens præsident Andrzej Duda blev indsat som præsident i starten af august. Han afviser at han i sin tid som parlamentsmedlem fik betalt rejser til andet end parlamentarisk arbejde. Foto: Polens præsidentpalads.


  WARSZAWA: Præsident Andrzej Duda afviser misbrug af offentlige penge, da han sad i parlamentet i Polen og kalder beskyldningerne bagtalelse og bedrag


  Polens præsident Andrzej Duda afviser beskyldninger fra magasinet Newsweek om, at han misbrugte offentlige midler til at rejse frem og tilbage til Poznan, da han sad i parlamentet i 2012-14.

  Underviste på universitet

  Ifølge Newsweek fik Duda betalt sine rejser til Poznan, når han skulle undervise på Universitetet for Pædagogik og Administration i Nowy Tomysl, selvom parlamentsmedlemmer kun har ret til at få dækket rejser, der ligger inden for deres parlamentariske arbejde.

  Duda fik dækket rejser og hotelophold for 11.000 zloty, som ifølge Newsweek var misbrug af offentlige midler.

  Duda afviser

  Duda afviser nu beskyldningerne fra Newsweek.

  – Det er bagtalelse, endnu engang, og endnu engang bedrag, sagde Duda til polsk TVP.

  – I Poznan udførte jeg parlamentarisk arbejde, jeg underviste ikke, og jeg havde ikke timer med studerende, siger Duda

  Redaktør har tidligere undskyldt

  Andrzej Duda påpegede også i interviewt, at Newsweeks redaktør Tomasz Lis tidligere har måttet undskylde for beskyldninger mod ham, der ikke havde dækning.

  Under forårets præsidentvalgkamp beskyldte Tomasz Lis Dudas datter for at have skrevet på facebook, at faren ville levere den Oscar statuette tilbage, som den polske film Ida vandt.

  Lis måtte bagefter indrømme, at han ikke vidste, om Dudas datter virkelig havde skrevet opdateringen på facebook, og Lis endte med at give en undskyldning for forløbet.

  Brugt i valgkampen

  – Vi har valgkamp og nogen forsøger med al magt at trække mig ind i valgkampen sagde Duda til TVP.

  Polen går til parlamentsvalg den 25. oktober.