Præsident besøger Lech Kaczynski gade i Georgien

  Pælens_præsident_i_Georgien

  Omgivet af utallige sikkerhedsfolk lagde den polske præsident Bronislaw Komorowski og frue blomster ved en promenade, der er opkaldt efter den tidligere polske præsident Lech Kaczynski. Den tidligere præsident har fået flere veje opkaldt efter sig i Georgien efter, at hans fly styrtede ned i Smolensk, Rusland den 10. april sidste år. Foto: Præsidentens informationskontor.


  BATUMI: Polens præsident Bronisław Komorowski har indledt et seks dages besøg i det sydlige Kaukasus.


  Polens præsident Bronisław Komorowski og hans frue, lagde blomster ved Lech Kaczynski promenaden i den georgiske badeby Batumi, der er regional hovedstad for en region i Georgien ud til Sortehavet.

  Besøget i Georgien er første trin af en seks dages rundrejse i Sydkaukasus.

  Lech Kaczynski

  Da Lech Kaczynski omkom ved flystyrtet i Smolensk, Rusland, blev mange veje i Georgien opkaldt ham. Promenaden i den georgiske badeby er bare en ud af mange.

  Georgisk kollega

  Den polske præsident mødtes også med sin georgiske kollega, Mikhail Saakashvili, i Batumi ved Sortehavet. De to drøftede Georgien vej til integration i EU og NATO.

  Økonomisk forum

  Bronislaw Komorowski og hans kone er rejst videre til Tbilisi i dag, hvor præsidenten tager del i et polsk-georgisk Economic Forum.

  Styrket samarbejde

  Siden den georgisk-russiske konflikt i 2008, har Polen og Georgien styrket både diplomatiske og forretningsmæssige forbindelser, siger førstesekretær ved den polske ambassade i Georgien Piotr Burzynski.

  Ambassadesekretæren oplyser endvidere, at det hovedsagligt er kemikalier og fødevarer, og samarbejde indenfor bygge-og anlægssektoren, der fylder i samarbejdet.