Præsident George Bush gjorde mest for Polen

  george_bush_lech_walesa

  Den tidligere amerikanske præsident George H. W. Bush var en stor ven af Polen, siger den tidligere polske præsident Lech Walesa. Her ses de to præsidenter under fælles hyldest. Privatfoto.


  GDANSK: Den tidligere amerikanske præsident George Bush, var den internationale leder der gjorde mest for at støtte Polens kamp for frihed.


  Beskeden om den tidligere amerikanske præsident George H. W. Bush død blev modtaget med sorg i Polen. Bush sov ind lørdag morgen, 94 år gammel. Dagen igennem er der kommet kondolencer og udtalelser fra hele verden til Bush-familien og USA.

  En stor ven af Polen

  Polens tidligere præsident og eneste polske Nobel Fredsprismodtager Lech Walesa siger, at meddelelsen om Georg Bushs død er modtaget mod stor sorg.

  – George W. Bush var en stor ven af Polen, siger Lech Walesa lørdag.

  – Han var den eneste af verdens ledere, der på det tidspunkt hjalp Polen med at bekæmpe kommunismen, siger den tidligere polske præsident. Bush og Walesa har mødt hinanden talrige gange rundt om i verden, og naturligvis også i det Hvide Hus og i Polen, hvor Bush har været på flere officielle besøg.

  Amerikanske topposter

  George H. W. Bush var tidligere FN-ambassadør, CIA-chef og præsident. Han blev indsat som præsident i 1989 og blev perioden ud til 1993. Før det var han vicepræsident for Ronald Reagan. Lech Walesa var præsident i Polen fra 1990 til 1995.

  Polens nuværende præsident Andrzej Duda har også sendt et kondolencebrev. Ikke til Bush-familien, men til præsident Donald Trump, hvor Duda blandt andet fremhæver George H. W. Bushs besøg hos Solidarnosc og Lech Walesa i Gdansk i 1989.