Præsident har valgt dato til Europa-Parlaments valget

demonstrationer_december

Polakkerne skal vælge repræsentanter til Europas parlament søndag, den 26. maj. Arkivfoto.


WARSZAWA: Polakkerne skal vælge repræsentanter til Europa-Parlamentet søndag den 26. maj. Polakker i Danmark kan også stemme.


Polens præsident Andrzej Duda har i dag offentliggjort valgdatoen for polakkerne til Europa-Parlamentsvalget i maj. Det bliver søndag den 26. maj – samme dato som i Danmark.

Valgene til EP bliver gennemført i de europæiske lande i perioden mellem torsdag den 23. og søndag den 26. maj. Det er op til landene selv at fastlægge datoen, og det var hvad Polens præsident gjorde i dag. Polakker i Danmark kan stemme i Danmark ved valget.

LÆS MERE
Eksternt link: EU valg i Danmark

Brexit eller ej?

Polakkerne skal vælge 51 eller 52 medlemmer til Europa-Parlamentet alt afhængigt af om Storbritannien fortsat er medlem af EU til den tid.

Regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) stiller om på en fællesliste som Forenede Højre, der tæller to andre grupperinger udover PiS. De fem største etablerede oppositionsparti har dannet en fælles EU-venlig liste, og så stiller det nye parti Forår op for første gang.

Tre valg

Det kommende valg bliver EP-valget den 26. maj, men til efteråret skal polakkerne vælge nyt parlament og regering – ligesom der i foråret 2020 er præsidentvalg i Polen.