Præsident: Polens regering er ikke euro-skeptisk

  duda_i_stettin_Przemek_Golynski_polennu

  Polens præsident er på internationale chameoffensiv, efter massiv international kritik af Polens nye regering og præsident. Her er han dog fotograferet i Szczecin lige før jul. Foto: Przemek Golynski, polennu.dk.


  LONDON: Polens præsident har i et interview med britiske BBC sagt, at regeringen i Polen ikke er euro-skeptisk, men euro-realistisk


  I et af sine første interview med et store internationalt medie, forsikrer den polske præsident Andrzej Duda, at den polske regering ikke er “euroskeptisk”, men “euro-realister”. Det sagde han til britiske BBC.

  – Vi ønsker, at EU skal være effektiv, så der tages højde for fremtidens udfordringer, sagde Duda.

  Kritik af England

  I samme samtale sagde præsidenten, at han var imod den britiske regerings plan om at udelukke EU-borgere fra sociale ydelser i Storbritannien de første fire år de er i landet.

  – Jeg mener det er forkert, at bryde med principperne om de grundlæggende frihedsrettigheder vi har i EU, hvor af et af dem er princippet om ikke, at diskriminere, sagde Duda i BBC-interviewet.

  International kritik

  Den polske præsident har indledt en charmeoffensiv, for at imødegå den stadig stigende internationale kritik af den nye polske regering og den nytiltrådte præsident. Seneste har der været rejst kritik af Polen i førende amerikanske medier som Washington Post og CNN.

  Præsidenten og regeringens politik har også fået polakkerne på gaderne til demonstrationer over hele Polen.

  LÆS MERE
  polennu.dk: Polakker på gaden for demokrati

  Kritik af forgænger

  Den tidligere polske præsident, legendariske Lech Walesa sagde fornylig til Die Welt, at han var flov over Polens præsident Duda, som Lech Walesa og andre kritisere for at overtræde Grundloven. Lech Walesa slog fast, at intet står højere end Polens forfatning.

  – Duda er Lov og Retfærdighedspartiets præsident, ikke Polens, siger den tidligere præsident, første formand for Solidarnosc og modtager af Nobels Fredspris, Lech Walesa.