Præsident-valg i Polen søndag den 28. juni

Der er udskrevet valg i Polen. Det planlagte præsidentvalg den 10. maj, bliver nu gennemført den 28. juni, har formanden for det polske parlament netop meddelt. Arkivfoto.

WARSZAWA: Formanden for det polske parlament, har netop meddelt at det aflyste præsidentvalg bliver gennemført søndag den 28. juni.


Med en uges forsinkelse, har formanden for det polske parlaments underhus, Elżbieta Witek, udskrevet præsidentvalg til afholdelse søndag den 28. juni, og med en mulig anden valgrunde den 12. juli. Dermed er der sat punktum for måneders tovtrækkeri om valget.

Den nytiltrådte kandidat for Borgernes Platform, Warszawa borgmesteren Rafal Trzaskowski, har nu en uge til at skaffe de nødvendige 100.000 underskrifter for at kunne stille op.

Valget den 10. maj kunne ikke gennemføres af praktiske grunde, men en ny valglov har nu skabt grundlaget for at valget kan udskrives til den 28. juni.

Støt fri og uafhængig journalistik?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.