Præsidenten vil undgå trafikkaos i Warszawa

  Bronislaw-Komorowski-ankommer-i-helikopter

  Polens præsident Bronislaw Komorowski vil i modsætning til sin forgænger, bruge sin helikopter til og fra præsidentpaladset, for at undgå yderligere trafikkaos i Warszawa. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Præsidenten vil bruge en helikopter, når han skal rundt i Warszawa. Lech Kaczynski foretrak limousiner-korteger, der lammede trafikken i hovedstaden.


  Polens nyvalgte præsident Bronislaw Komorowski vil flyve i helikopter til og fra præsidentpaladset, for ikke at skabe mere trafikkaos i Warszawa, end der er i forvejen, skriver Rzeczpospolita.

  Warszawa og Bruxelles er de to byer i Europa, der har flest køer i trafikken.

  Klar siden 2005

  Der blev åbnet en helikopter-landingsplads på en bygning tæt ved præsidentpaladset allerede i 2005, for at præsidenten kunne flyve til og fra lufthavnen. Den bruges i dag til ambulanceflyvninger, og vil nu blive opjusteret med tekniske installationer, så den fremover kan betjene præsidenten.

  Ville ikke flyve

  Lech Kaczynski, der omkom ved et flystyrt 10. april, foretrak altid at køre i limousine-korteger til og fra lufthavnen. Det betød en væsentlig længere transporttid, flere omkostninger til sikkerhedsfolk og trafikafspærringer, der gav mange trafikpropper.

  Nu har de nationale sikkerhedsfolk fået det nemmere, når præsidenten fremover transporteres med helikopter.