Prisbelønnet polsk folkemusik til Danmark


KØBENHAVN: Et af Polens mest berømte bands, det kontroversielle og prisbelønnede folkemusikorkester Warsaw Village Band, besøger København og giver koncert på fredag.


Et af Polens mest anerkendte bands, det prisbelønnede Warsaw Village Band, giver koncert i København fredag. Bandet består af seks musiker, tre kvinder og tre mænd.

Priser og hæder

I 2004 fik bandet den anerkendte BBC Radio 3 World Music pris, som bedste ’Newcomer’. I 2008 fik Warsaw Village Band prisen som årets bedste band i 2008 af den amerikanske portal jazz.com.

I 2009 fik de med deres udgivelse, prisen som ’Bedste Internationale udgivelse’ af det anerkendte amerikanske musiktidsskrift Popmatters, samt Fryderyk (Chopin) prisen i Polen for det bedste album samme år.

Fem album

Bandet har udgivet fem albums. De første var med traditionelle lyde af polsk folkemusik, men siden har bandet udviklet sin egen musikstil med respekt for den traditionelle folkemusik.

Bandet har altid været tro overfor den traditionelle musik – som er pakket ind i smukke tekster af polske folkesange, men i et moderne lydbillede hvor folkemusik instrumenterne ofte er erstattet og blandet med elektroniske lyde.

Warsaw Village Band er musik, der samler alle generationer, og kraften i bandet er gammel melankoli med enkle, rytmiske tekster og melodierne, med ånden er moderne og meget levende musik. Det gør deres musik spændende, universel, og grænseoverskridende i stil.

Ikke for ingenting, at orkesterets musik har vakt stor international interesse.