Priserne på nye lejligheder falder igen i Polen

  Priserne_på_nye_lejligheder_falder_i_Polen_polennu

  Byerne Gdansk, Gdynia og Sopot – også kaldet Trebyen – er de eneste steder i Polen, hvor prisen på nye lejligheder er uændret i forhold til seneste kvartal. Billedet er fra havnefronten i Gdansk, hvor der er bygget mange nye lejlighedskomplekser. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  WARSZAWA: Priserne på nye lejligheder falder igen i de fleste byer i Polen.


  Ejendoms-konsulentfirmaet Reas, der siden 2000 har analyseret det polske ejendomsmarked, oplyser i en ny analyse for tredje kvartal, at priserne på nye lejligheder i Polen er faldet med 1.400 zloty i gennemsnit i andet kvartal 2012.

  Prisen for en kvadrart-meter ny lejlighed i Warszawa, er i gennemsnit på 6.400 zloty.

  Poznan, Wroclaw og Lodz

  Af en artikel i dagbladet Puls Biznesu fremgår det, at tendensen især er gældende i de polske byer Poznan, Wroclaw og Lodz.

  Bygge-boom

  Der er bygget mange boliger i Polen under opsvinget, men siden finanskrisens start har det været småt med kunder til de mange nye lejligheder i Polen.

  Gdansk holder niveau

  Alligevel er priserne uændrede i det attraktive område ”Trebyen” ud til Østersøen med cirka en million indbyggere. Trebyen er et fællesudtryk for de tre sammenvoksede byer Gdansk, Gdynia og Sopot.

  Mest nybyggeri i Krakow

  Reas rapporten viser også, at der for første gang i tre år, er et fald i udbuddet af nye lejligheder.

  Krakow er den eneste by, hvor der er flere nye boliger i tredje kvartal i forhold til anden kvartal, viser undersøgelsen også.