Prognose: Normal vinter forude – kulden kommer torsdag

Kulden Zakopane
Kulden kommer til Polen på torsdag. Det oplyser Polens Meteorologiske Institut (IMGW), der samtidig lover høj solskin. IMGW kommer med prognose frem til marts. Foto: Justyna Krawczyk.

WARSZAWA: Polens Meteorologiske Institut IMGW forudser at vinter kulden kommer til Polen torsdag, og at vinteren bliver som de senere år.


Polens Meteorologiske Institut IMGW har i en ny prognose beregnet at vinteren fra december til marts næste år, bliver lig med de tidligere år. Der ventes samme temperaturer og nedbørsmængder som i gennemsnittet fra 1991 – 2020. Af prognoserne fremgår det også, at vinter kulden når Polen i den kommende uge – nærmere bestemt på torsdag.

Kulden i december

I december ventes gennemsnitstemperaturen at være under frysepunktet. Koldest bliver det i Zakopane i det sydlige Polen med en gennemsnitstemperatur på minus 3 frostgrader, mens det i det nordlige Polen – i Szczecin – ventes at være 3 grader varmere – altså omkring frysepunktet i gennemsnit. I det vestlige Polen skal man ikke frygte frostgrader, beroliger IMGW.

I januar forventes vejret også at holde sig indenfor 30 års gennemsnittet (1991-2020), men dog med mere nedbør i det nordlige Polen. Byer som Koszalin og Gdansk ventes at få store nedbørsmængder. Februar bliver som den er mest kendt i Polen uden overraskelser, dog varmest i det nordlige Polen.

Marts overrasker

IMGW forudser at marts bliver en varm måned, og at foråret vil komme tidligere end kalenderen normalt foreskriver det. Om end varmen kommer sammen med større nedbørsmængder.

Kulde og sol torsdag

På kort sigt oplyser IMGW, at fra torsdag skifter vejret til kuldegrader, men der kommer mere sol. Temperaturen kommer under frysepunktet, og der kan komme sne og slud i det nordlige del af Polen.

Støt polennu.dk