Protester over tvangs-flytning af romaer i Wroclaw

Polen_Wroclaw_fattig_tigger_social_2012_august_Iben_Molgaard_Madsen_1

Romaer bliver mere og mere synlige i gadebilledet, skriver medierne i Wroclaw. Byen beskyldes for at forfølge romaerne. Foto: Iben Molgaard Madsen.


WROCLAW: Menneskerettighedsgrupper går i forsvar for romaer, som bystyret i Wroclaw vil tvangsflytte.


Menneskerettighedsgrupper forsvarer en gruppe rumænske romaer, som de lokale myndigheder vil have smidt ud fra en lejr i Wroclaw, som romaerne selv har opført, oplyser Polsk Radio.

60 indbyggere i lejren

Der bor cirka 60 romaer i nogle hytter som de selv har opført, og uden rindende vand. 20 af lejrens beboere havde ikke lovlig opholdstilladelse i Polen.

Wroclaw Kommune bad i april retten i byen, om at få lov til at fjerne romaerne.

Kritik fra menneskerettigheds-organisationer

Men både Amnesty og Helsingfors Komiteen retter nu en skarp kritik af bystyret, fordi organisationer mener, at byen bevidst forfølger romaerne.

Romaer jages

Formanden for romaernes organisation i Polen, Roman Kwiatkowski, skriver i et åbent brev til Wroclaws borgmester: “anti-roma følelser hersker i nogle bestemte grupper i Wroclaw”, og at det er et hurtigt voksende problem.

Tilbudt genhusning

Bystyret i Wroclaw har efter kritikken blev rejst bekræftet, at kommunen vil tilbyde romaerne plads i et socialt boligbyggeri i byen, hvis de bliver smidt ud fra deres selvopførte lejr af retten i Wroclaw.