Putin: Polske kræfter vil besætte Ukraines vestlige områder

Rusland udviser polsk diplomat
Den russiske præsident Vladimir Putin, beskyder kræfter i Polen og kræve de tidligere polske områder i det østlige Ukraine tilbage. Arkivfoto.

MOSKVA: Ruslands præsident Vladimir Putin siger onsdag, at kræfter i Polen vil besætte den vestlige del Ukraine, som tidligere var polsk.


Vladimir Putin siger onsdag, at nationalister i Polen vil besætte den vestlige del af Ukraine.

– Når det kommer til myndighederne i nogle af vores naboer – i Polen… Der drømmer nationalistiske organisationer, og det er helt åbenlyst, om tilbagelevering af de såkaldte historiske territorier, det vil sige at tage de vestlige dele tilbage, som Ukraine modtog efter Josef Stalins beslutning efter Anden Verdenskrig. Som I ved, blev disse landområder taget fra Polen og overført til det sovjetiske Ukraine, sagde Putin på et møde med medlemmer af menneskerettighedsorganisationer.

– Der er nationalistiske organisationer i Polen, der drømmer om at besætte Ukraines vestlige områder, og det arbejder de for, sagde Putin også.

– Til sidst er det hvad de vil gøre, og det er jeg ikke i tvivl om, sagde den russiske præsident.

(Artiklen fortsætter under)

Putin ville dele halvdelen af Ukraine med Polen

Ikke kun Putin

Det er ikke første gang, at budskabet udtrykkes fra Kreml. Den blev også gentaget, efter Rusland angreb Ukraine igen den 24. februar. I slutningen af ​​april sagde Sergei Naryshkin, der er chef for Ruslands Udenrigsefterretningstjenesten, at Warszawa har planer om militær og politisk kontrol over de ”historiske aktiver”.

– Polen fremskynder forberedelserne til annekteringen af ​de ​vestukrainske byer og områder; Lviv, Ivano-Frankivsk og det meste af Ternopil-regionen, sagde den russiske efterretningschef.

Støt polennu.dk og få mere viden

 

Flere informationer og nyheder fra Polen på dansk? Vil du hjælpe til?
Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb.

Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00