Radek Sikorski genopstiller ikke til valget i oktober

  Udenrigsminister_i_Polen_Radek_Sikorski_trækker_tegneserie_tilbage_3

  Polens kontroverisielle tidligere forsvarsminister, udenrigsminister og formand for Sejmen, Radek Sikorski genopstiller ikke ved valget den 25. oktober. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens tidligere forsvars- og udenrigsminister og formand for Sejmen, Radek Sikorski, har meddelt at han ikke genopstiller til valget den 25. oktober.


  En af Polens mest markant og indflydelsesrige politikere gennem de seneste ti år, Radek Sikorski, har meddelt at han ikke genopstiller til valget i oktober.

  Tak til vælgere

  – Jeg har besluttet mig for, at jeg ikke opstiller til det kommende parlamentsvalg. Jeg takker alle borgerne i Bydgoszcz for at jeg har haft den ære, at repræsentere dem i over et årti, siger Radek Sikorski.

  Radek Sikorski var forsvarsminister i Lov og Retfærdighedspartiets (PiS) regering, inden han blev udenrigsminister for Borgernes Platform (PO) under ledelse af Donald Tusk.

  Uheldige udtalelser

  Under Donald Tusk ledelse havde Sikorski stor indflydelse på den polske regerings arbejde, men han blev afsløret i nogle uheldige og kontroversielle udtalelser under private samtaler, og det betød at han mistede popularitet. Da Donald Tusk fik jobbet som EU-præsident i august, blev Sikorski vraget som udenrigsminister af den nye regeringschef, og fik i stedet posten som formand for det polske parlament, Sejmen.

  Endnu en aflytning

  Men nye og hemmelige båndoptagelser betød endnu engang at han måtte forlade en folkevalgt post. Og nu har Sikorski så valgt helt at forlade polsk politik.

  Hvad den populære og kontroversielle politiker nu skal lave, foreligger der ingen oplysninger om. Radek Sikorski er gift med den amerikanske Pulitzer-vinder journalist og forfatter Anne Applebaum.